Username:

Password:

Fargot Password? / Help

FAQ

Waarom gebruik maken van TL T5 i.p.v. TL T8 verlichting?

T5 verlichting gebruikt zo’n 40% minder elektriciteit, hierdoor bespaart u op de energierekening. Bovendien levert u een essentiële bijdrage aan de CO2 reductie en dus klimaatverbetering. Voor de overige voordelen van T5 ten opzichte van de ouderwetse T8 zie “voordelen”.

Wat is de T8 naar T5 adapter van Lumenlight?

Een adapter wordt in het TL armatuur geplaatst en bevat nieuwe elektronica die de energiezuinige T5 TL lamp nodig heeft om te kunnen branden. Door de starter te verwijderen, wordt de oude (energie slurpende) elektronica buiten gebruik gesteld. Zonder adapter past een energiezuinige TL T5 buis niet omdat deze 5 cm korter is.

Wat betekent TL T5 en TL T8?

TL T8 = traditioneel – ouderwets TL T5 = nieuw - energiezuinig

Wat is TL T5 verlichting?

Een T5 lamp is een TL lamp die zuiniger is en 3X langer meegaat dan een traditionele TL T8 lamp. De lamp is dunner en bevat minder glas en schadelijke stoffen.

Waarom passen TL T5 buizen niet in bestaande armaturen?

De nieuwe T5 lampen zijn 5 cm. korter dan de oude T8 lampen en passen hierdoor niet in de oude armaturen. De adapter overbrugt deze 5 cm en beschikt over nieuwe efficiënte elektronica.

Flikkert een nieuwe TL T5 zoals de oude variant TL T8?

Nee, dit komt door de hoogfrequente techniek. De spanning in de lamp is verhoogd van 50(oude TLT8) naar 30.000 Hz(nieuwe TL T5). Het lichtbeeld is daardoor veel rustiger, hetgeen als prettig wordt ervaren.

Wat zijn de voordelen van een TL T5 adapter?

 • Kostenbesparing door lager elektriciteitsverbruik
 • Eenvoudig en betaalbaar
 • Huidige armaturen hoeven niet te worden vervangen
 • Leger elektriciteitsverbruik waardoor minder CO2 uitstoot
 • Levensduur T5 (24.000 uur) = 3 maal T8(8.000 uur)
 • De T5 buis is niet duurder dan de oude T8
 • Door langere levensduur minder vervangingen, waardoor lagere kosten
 • Lamp bevat 80% minder kwik en fosfor
 • Behoud de lichtsterkte(>92%), in tegenstelling tot T8 die langzaam afneemt
 • Zeer beperkt systeemverlies
 • T5 buizen zijn overal verkrijgbaar
 • Door hoogfrequente techniek geen zichtbare flikkeringen
 • Korte terugverdientijd (6 – 18 maanden)
 • 41% Energie Investerings Aftrek bij aanschaf. De overheid stimuleert energiezuinig ondernemen en heeft daarom deze subsidie op TL T5 ingesteld.

Wat is bijzonder aan de T5 adapter?

De adapter is ontwikkeld met de beste componenten en stuurt de T5 lamp aan volgens de meest optimale parameters. Op deze manier wordt de beste lichtopbrengst, levensduur en energiebesparing gerealiseerd. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een dubbelzijdige warmstart-, cut off- en end of life technologie. Hierdoor wordt de lamp aan het eind van zijn levensduur automatisch uitgeschakeld waardoor deze niet blijft flikkeren en onnodig energie gebruikt.

Wat is cut-of technologie?

Cut of is een technologie die zorgt voor een extra energiebesparing. Nadat een T5 lamp wordt ontstoken door het voorschakelapparaat, blijft er normaliter spanning op staan hetgeen overbodig is. De cut of technologie kijkt of de lamp brand en schakelt daarna vervolgens de overbodige circuits af.

Wat is end of life technologie?

De end of life technologie meet continue de conditie van de lamp. Als een waarde kritiek is, sluit de adapter de lamp direct uit. Een kapotte lamp zal niet aangaan en verbruikt dus geen energie en voorkomt een mogelijke onveilige situatie. In een normale situatie zal een defecte TL lamp gaan knipperen, hetgeen extra veel elektriciteit verbruikt. Bovendien zal door de constante controle op relevante onderdelen van de lamp geen oververhitting plaatsvinden.

Wat is een dubbelzijdige warmstart?

De warme start van de TL T5 buis zorgt ervoor dat de levensduur van de lamp optimaal wordt benut. De levensduur van een TL lamp wordt voornamelijk bepaald door het aan- en uitschakelen. Tijdens het inschakelen worden de anode en kathode een milliseconden voorgegloeid waardoor de levensduur ervan wordt verlengd.

Wat is de gemiddelde levensduur van een adapter?

Door de hoogwaardige kwaliteit van de componenten hebben de adapters een levensduur van 50.000 uur. Bij gemiddeld kantoorgebruik is dit 17 jaar.

Is de lichtopbrengst van een nieuwe TL T5 hetzelfde als een TL T8 lamp?

Het aantal Lumen per Watt van een T5 lamp is hoger dan van een oude T8 lamp. Een TL T8 lamp verbruikt meer energie maar produceert alleen in het begin meer licht. De lichtopbrengst van de TL T8 lamp neemt snel af , terwijl de TL T5 na het inbranden gedurende de gehele levensduur dezelfde hoeveelheid licht geeft.

Waarom een adapter en niet een geheel nieuw TL armatuur?

De prijs van een adapter is veel lager dan die van een heel nieuw armatuur. Bovendien is het onnodig de armaturen te vervangen als ze nog goed zijn.

Wat is de gemiddelde levensduur van een TL T5 lamp?

De levensduur van een TL T5 lamp is 24.000 uur. Bij gemiddeld kantoorgebruik van 3.000 uur per jaar is de levensduur dus zo’n 8 jaar. De levensduur van een oude TL T8 lamp is 8.000 uur!

Zijn de Adapters CE gekeurd

De adapters voldoen aan de onderstaande keurmerken: De hoog technologische adapter werd goed bevonden door één van de meest strenge keurinstanties ter wereld, namelijk het Duitse TUV keurmerk.

Heeft u een andere vraag?

Heeft een vraag/opmerking, vul dan onderstaand formulier in

Naam: (*)

Email: (*)

Onderwerp: (*)

Bericht: (*)